Grønne indkøb: Det koster måske lidt ekstra, men til gengæld får vi nogle varer og tjenesteydelser, som vi kan stå inde for, siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL). 
Foto: Lars Krabbe / Polfoto
Grønne indkøb: Det koster måske lidt ekstra, men til gengæld får vi nogle varer og tjenesteydelser, som vi kan stå inde for, siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL). Foto: Lars Krabbe / Polfoto

Miljøbevidste indkøb gør hovedstaden grønnere

En aktiv grøn indkøbspolitik har på tværs af kommunens forvalt­ninger sikret flere krav om bæredygtighed i københavnske indkøb. Både virksomheder, kommunen og byen vinder.

 hensyn

Af Jonas Sloth Bach | [email protected]

Lagerbygningen hos logistikfirmaet Bryde & Sønner A/S springer ikke i øjnene. En stor, firkantet kasse i et industriområde i Herlev nordvest for København. Men bygningen rummer en af de gode historier, som Københavns Kommune takket være sin grønne indkøbspolitik er blevet i stand til at fortælle. Da kommunen udbød sine flytteopgaver, krævede man blandt andet, at flyttekasserne skulle laves af 60 procent genbrugspap, at man ikke brugte PVC, og at man arbejdede aktivt for at mindske miljøbelastningen. Og så skulle man lave et grønt regnskab. Nu er alle flyttekasser af FSC-certificeret genbrugspap, og lagerhallen og de tilhørende kontorer bliver oplyst af 3.-generations LED-belysning. Investeringen i den nye belysning er en direkte konsekvens af netop det miljøregnskab, som virksomheden fik pålagt at lave. Udskiftningen sikrer, at virksomheden kan reducere CO2-udledningen med 24 ton og spare knap 60.000 kroner om året; og så er pengene i øvrigt tjent hjem på mindre end fem år.

”Da vi startede med at købe økologisk, kunne man ikke få meget halvfabrikata til storkøkkener, men vi har været med til at udvikle markedet”

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på
Glemt kodeord?

Klima


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57