Kommunen.dk
dknyt
doi
dkindkob
dkstillinger
dkteknik
dksocial
dksundhed

Mild bødestraf for at modtage ulovlig støtte

Mild bødestraf for at modtage ulovlig støtte

Tårnby gav konkurrenceforvridende støtte i over fem år. Den principielle sag har ført til en symbolsk straf, trods modsatte intentioner fra EU, og det kan være med til at udvande dansk praksis om ulovlig støtte, lyder bekymringen.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Sejr fører normalt til glæde. Men sådan er det ikke for Klaus Schlichter, der ejer Lynettens Bådservice. I juni fik han ellers Konkurrencerådets ord for, at Tårnby Kommune siden 2004 har udlejet lokaler til konkurrenten Hellers Yachtværft ApS under markedspris i strid med konkurrencelovens § 11a. Den mindste vurdering lyder på, at Hellers Yachtværft har modtaget mere end 900.000 kroner i konkurrenceforvridende støtte. Nu skal virksomheden betale 80.000 kroner tilbage.
”Det er at gøre grin med os alle sammen,” siger Klaus Schlichter, der bestemt ikke føler, at retfærdigheden er sket fyldest.
”Den viser, at en kommune næsten risikofrit kan se bort fra § 11a, da konsekvenserne ved en overtrædelse er overskuelige og har ringe afskrækkelseseffekt,” siger han.
Og der er tale om en lempelig sanktion, vurderer juridisk lektor med speciale i konkurrenceret, Sune Troels Poulsen, fra Københavns Universitet.
”De er sluppet overordentligt billigt,” siger han.

Tilbud

Interesseret i et abonnement? – klik her

ANDRE ARTIKLER
Kommunen.dk

Redaktion Aarhus
Mejlgade 48 C, st. tv.
8000 Aarhus C

Redaktion København
Christiansborg, lok 3.044
1240 København K

Administration
Havnebryggen 5
3740 Svaneke
+45 46 35 33 43

Annoncesalg
+45 51 92 24 37

CVR: 31 88 59 57

Pressenævnet
DK Medier er fællesnavnet for nyhedstjenesterne Kommunen.dk og DK Nyt samt en lang række fagportaler
DK Medier