Politik fra rødderne

Mette med viljen til magten

Den inkarnerede SF’er slog til, da muligheden åbnede sig, og blev borgmester i Lejre. Siden bragte realpolitisk tæft og et internt partiopgør den vestjyske landmandsdatter i den politiske orkans øje.

 fremmarch

Af Kim Rosenkilde Nielsen | [email protected]

Stemmerne er talt op, og Mette Touborg har kendt navnet på partiets nye formand i mindst en time. Foran hende sidder 500 SF’ere, hvor de 494 officielt venter i lige så stor spænding som den samlede, lettere frådende politiske presse.

Stedet er Dronningesalen, naturligvis, i Det Kongelige Bibliotek. Udover Mette Touborg og næstformandskollegaen Mattias Tesfaye, er det ifølge SF kun de tre øvrige medlemmer i formandsvalgets stemmeudvalg og de to formandskandidater, der inden offentliggørelsen ved, at Annette Vilhelmsen fremover skal tegne partiet.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57