Politik fra rødderne

Medvedevs magt ramte Moskvas bykonge

I Rusland strammer præsidenten grebet om de regionale og lokale magthavere. Senest kostede det Moskvas flamboyante og kontroversielle borgmester posten.

 magtkamp

Af Kim Rosenkilde Nielsen | [email protected]

Sjældent har et politisk opgør om en borgmesterpost vakt så meget international opmærksomhed, som da Ruslands præsident Medvedev for nyligt besluttede at fyre Moskvas borgmester gennem 18 år, Jurij Lusjkov.

Ikke at det var en stor overraskelse, da det skete. Alle tegn i sol og måne, og ikke mindst de russiske medier, pegede i retning af det uundgåelige. Jurij Lusjkov havde længe været en torn i øjet på centralmagten i Kreml. Og da han åbenlyst lagde sig ud med præsidenten i en konflikt om et motorvejbyggeri mellem Moskva og Skt. Petersborg, beseglede han sin egen skæbne.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Organisation & ledelse


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57