“Man er ofte alene som topchef"

Adam Wolf overtager den 1. april  stillingen som direktør for Danske Regioner. Med sig har han mange års erfaringer fra Stats- og Finansministerierne og senest syv år som direktør i Domstolsstyrelsen. 

Ugens uundgåelige

Af Sofie Flensburg | [email protected]

Tillykke med dit nye job. Hvad glæder du dig mest til?

Jeg glæder mig til at komme til en meget dygtig og professionel organisation og til at sætte mig ind i det store opgavefelt, som regionerne varetager, og som jeg jo ikke har så meget erfaring med.

Du har været ansat i både Statsministeriet og Finansministeriet, inden du kom til Domstolsstyrelsen – føler du, at du skal tilbage til en verden, du kender lidt bedre nu?

Det er klart, at jeg ikke havde søgt stillingen, hvis jeg ikke mente, at jeg kunne trække på de erfaringer, jeg har fra mange jobs, både dem i Statsministeriet og i høj grad i Finansministeriet. Jeg har arbejdet sammen med både kommunerne og tidligere amterne, og det er klart, at jeg også har hele den samfundsøkonomiske del med. Men den ledelsesopgave jeg har haft i Domstolsstyrelsen har også givet mig nogle erfaringer i forhold til at lede en større organisation.

Hvem er dit forbillede som leder?

Hvis jeg skal fremhæve én, så var Anders Eldrup den, jeg arbejdede for i længst tid i Finansministeriet, og som skabte mine muligheder i Finansministeriet. Han var blandt andet med til at åbne for den digitale taskforce, som jeg var med til at bygge op, og som har sat sine spor i det tværoffentlige samarbejde, som stadig lever, og som jeg tror er rigtig vigtig for, at vi trods uenigheder arbejder godt sammen på tværs af niveauerne i den offentlige sektor.

Du har både arbejdet under Nyrup og Schlüter – hvad har de hver især lært dig?

Nu er det efterhånden mange år siden, men det er selvfølgelig fantastisk at følge to statsministre, der med hver sin partifarve og med hver sin personlighed bedrev politik på deres måde. Begge lærte mig utrolig meget både om politik og om at have mennesket med. Det er noget af det, jeg altid har respekteret. Det er meget svært at være politiker uden også at have en stor personlighed med sig. 

Hvad inspirerer dig i dit arbejde?

Det har altid været meget inspirerende at mødes med mine kollegaer både i officielle og uofficielle sammenhænge. 

Jeg har for eksempel haft stor glæde af Forum for Offentlig Topledelse, og jeg har selv nogle ledernetværk, som jeg bruger meget. Man er jo ofte alene som topchef i en organisation.

Hvordan tackler du den ensomhed?

Personligt føler jeg mig egentlig godt tilpas med det. Det er ikke sådan, at jeg synes, at det er et problem i det daglige. Men det at udveksle erfaringer med nogen, der sidder i den samme situation, giver en helt utrolig god inspiration til, hvordan man selv næste gang skal løse nogle af sine problemer. Det kræver selvfølgelig en ærlighed og en åbenhed til også at tale om det, som ikke gik så godt, som man havde håbet.

Hvornår er det hårdt at være leder?

Når man sidder som topleder, vil der ikke kun være opture, men også nogle nedture. Det kræver noget mod at kunne gå igennem dem uden at miste modet. Når der er blæst om tingene i offentligheden, så slår det ekstra hårdt. Der har jeg selvfølgelig haft erfaringer med den digitale tinglysning, som var en hård omgang at komme igennem, men så meget desto bedre er det nu at konstatere, at systemet fungerer endnu bedre, end vi havde regnet med og ekspederer sagerne meget hurtigere end før.

Følte du dig uretfærdigt behandlet af pressen dengang?

Nej ... Man skal aldrig opfatte det som uretfærdig behandling. Det vil være en uprofessionel måde at gå til det på.

 

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet