Lokalpolitikere elsker sociale klausuler

Private virksomheder, der arbejder for kommunerne, skal mødes med krav om sociale klausuler, mener et markant flertal af landets lokalpolitikere

Lærlinge

Af Redaktionen | [email protected]

Hvis det står til flertallet af landets lokalpolitikere, skal kommunerne i langt højere grad anvende såkaldte sociale klausuler. Det vil sige, at kommunerne skal stille krav til virksomheder om at tage lærlinge eller ansætte langtidsledige, når firmaerne eksempelvis skal bygge idrætshaller, sørge for rengøring på skoler eller have passet parker.

Hele otte ud af ti byrådsmedlemmer er i en ny undersøgelse positive eller meget positive over for at anvende sociale klausuler. I undersøgelsen udført af Ugebrevet A4 medvirker 684 byrådsmedlemmer.

Krav fra regeringen
Byrådsmedlemmerne i undersøgelsen er så begejstrede, at seks ud af ti mener, at Folketinget skal stille krav til kommunerne om at anvende sociale klausuler, når de sender opgaver af en vis størrelse i udbud. Det er langt fra hverdagskost, at byråd ligefrem beder om at få trukket noget ned over hovedet fra Folketinget eller regeringen.

- I det her tilfælde er jeg flintrende ligeglad med den kommunale frihed, for jeg tror på fornuften i sociale klausuler, siger byrådsmedlem Winnie Elmgreen (SF) fra Lolland til Ugebrevet A4.

Netop nu overvejer regeringen om, der skal stilles større krav om at anvende sociale klausuler i kommunernes udbud. Et udvalg af embedsmænd fra syv ministerier er ved at undersøge mulighederne for at bruge sociale klausuler til at skaffe praktikpladser. Ifølge Ugebrevet A4’s kilder vil undervisningsminister Christine Antorini (S) senere på måneden fremlægge en pakke af forslag, der med hjælp fra blandt andet sociale klausuler, skal skaffe praktikpladser til alle unge på erhvervsuddannelser.

srl

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet