John Brædder er den eneste siddende borgmester fra en lokalliste. Han er i gang med sin anden periode som borgmester i Guldborgsund Kommune og er igen valgt som Guldborgsundlistens spidskandidat.
Foto: Stine Bidstrup / Polfoto
John Brædder er den eneste siddende borgmester fra en lokalliste. Han er i gang med sin anden periode som borgmester i Guldborgsund Kommune og er igen valgt som Guldborgsundlistens spidskandidat. Foto: Stine Bidstrup / Polfoto

Lokallister - politik, protest og nye platforme

I enkelte kommuner har lokallister kunnet besætte borgmester-poster, og stadig lokker mulig-heden for uafhængige lister både politiske veteraner, hvis rolle i partierne er udspillet, og aktuelle protestgrupper til.

 overblik

Af Knud Abildtrup | [email protected]

Antallet af kommuner med borgmestre fra lokallister er ved de seneste valg dykket fra fem efter KV05, fire efter KV09 til den enlige siden KV13, nemlig John Brædder fra Guldborgsundlisten, der sidder i sin anden borgmesterperiode og igen er valgt som listens spids i Guldborgsund.

Lokallisterne er som fænomen endnu en kommunalpolitisk spiller, der er værd at tage i betragtning - uanset om de gamle partier har det med at betragte dem som utilregnelige størrelser, man ikke kan lave sikre aftaler med.

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på Kommunen.dk
Glemt kodeord?

Netværk

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57