Kommunen.dk
MENU
John Brædder er den eneste siddende borgmester fra en lokalliste. Han er i gang med sin anden periode som borgmester i Guldborgsund Kommune og er igen valgt som Guldborgsundlistens spidskandidat.
Foto: Stine Bidstrup / Polfoto
John Brædder er den eneste siddende borgmester fra en lokalliste. Han er i gang med sin anden periode som borgmester i Guldborgsund Kommune og er igen valgt som Guldborgsundlistens spidskandidat. Foto: Stine Bidstrup / Polfoto

Lokallister - politik, protest og nye platforme

Lokallister - politik, protest og nye platforme

I enkelte kommuner har lokallister kunnet besætte borgmester-poster, og stadig lokker mulig-heden for uafhængige lister både politiske veteraner, hvis rolle i partierne er udspillet, og aktuelle protestgrupper til.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Antallet af kommuner med borgmestre fra lokallister er ved de seneste valg dykket fra fem efter KV05, fire efter KV09 til den enlige siden KV13, nemlig John Brædder fra Guldborgsundlisten, der sidder i sin anden borgmesterperiode og igen er valgt som listens spids i Guldborgsund.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.