Lejesoldat for flertallets mening

Kommunikatøren skal formidle de vedtagne beslutninger, ikke kritisere dem. 

Kommunikation

Af Redaktionen | [email protected]

”I bund og grund er man jo lejesoldat for den mening, der er flertallets,” siger kommunikationsmedarbejder Lasse Krogh Bohse fra Vallensbæk Kommune. 

I februar måned kom han og hans kolleger under beskydning, da kommunebladet Vallensbæk Nu blev kritiseret for at være propaganda for den siddende borgmester. 

Men det er ikke kommunikationsafdelingens opgave at fremhæve problemer ved de vedtagne beslutninger, fastholder han: 

”Vi har en arbejdsgiver, der har fastlagt budskabet. Vores job består i at lave den bedst mulige formidling af de beslutninger, det politiske flertal har truffet.”

Hvordan undgår I at være politiske? 

”Vi prøver at holde os ude af de politiske dagsordener. Man kan ret hurtigt vurdere, om vi formidler en beslutning, og om det er konservative synspunkter. Hvis det er ovre i det politiske felt, holder vi os langt væk. Hvis budskabet er, at ”K vil have god velfærd i skolerne,” så må jeg sige, at nej tak, det kan jeg ikke, det er en sag for den konservative pressetjeneste. Men i det øjeblik, der er truffet en beslutning, så formidler jeg den.”

Kan du godt sige nej til en opgave fra borgmesteren, der jo er din chef? 

”Ja det kan jeg godt. Men der er lige den ekstra dimension, at en borgmester har en særlig rolle som daglig leder. Derfor er vi jo ude at promovere ham og vise, at han klipper en rød snor over og den slags. Borgmestereffekten er jo en realitet, som altid vil være der, for han vil automatisk få opmærksomhed. Det ved jeg ikke, hvordan man skal undgå.”

Kommunikation

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet