Kommunen.dk
MENU

Debat/ Ledelse, der trænger igennem – et spørgsmål om ledelsesspænd?

Debat/ Ledelse, der trænger igennem – et spørgsmål om ledelsesspænd?

11. jun. 2017
Lotte Bøgh Andersen
LOTTE BØGH ANDERSEN
PROFESSOR
INSTITUT FOR STATSKUNDSKAB, AARHUS UNIVERSITET
Email
(forælder til barn på Ellevangskolen)
”Hvis ledelse lykkes via en tæt relation mellem lederen og den enkelte medarbejder, kan en leder næppe lykkes med ledelse af et stort antal medarbejdere. Tiden per medarbejder falder nemlig hurtigt, når ledelsesspændet øges, og det forringer lederens mulighed for at interagere med medarbejderne.”

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Tydelighed hos lederen er nødvendig for, at ledelse øger medarbejdermotivation og performance. Virkningsfuld ledelse giver nemlig konkret retning til medarbejderne og anerkender deres indsats og resultater. Det kan være svært, hvis hver leder har ansvar for mange medarbejdere. Større ledelsesspænd sparer i første omgang penge, men den ledelsesmæssige tid og opmærksomhed til den enkelte medarbejder bliver mindre. Artiklen her ser på betydningen af ledelsesspænd for ledernes mulighed for at trænge igennem til medarbejderne med henholdsvis retning og anerkendelse.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.