Langeland halverer antal fuldtidsledige

Ledigheden går den rigtige vej i nogle steder i landet. Langeland har for eksempel halveret antallet af fuldtidsledige siden 2006.

Statistik

Af Emil Ellesøe Ditzel | [email protected]

Udkantskommunerne slår igen. Det er i hvert fald fire kommuner, der normalt falder under betegnelsen udkant, som har set den bedste udvikling i antallet af fuldtidsledige. Langeland, Ærø, Jammerbugt og Læsø har alle oplevet et fald på over 40 procent af fuldtidsledige.

Professor på Center for Arbejdsmarkedsforskning Flemming Ibsen kan ikke umiddelbart forklare tendensen.

”Det er en mulighed, at de er fraflyttet. Jeg tror ikke, det er fordi, erhvervslivet er buldret frem. Jeg tror snarere, at der er en negativ tendens til, at folk ikke kan se udsigt til at  få arbejde og flytter,” siger Flemming Ibsen.

Borgmesteren på Langeland synes tværtimod, at det er en glædelig nyhed. Han tror også, fraflytning kan være en del af forklaringen, men mener også, der er andre årsager:

”Vi har et godt samarbejde med virksomhederne. Da det så værst ud, sendte Vestas folk på kursus i stedet for at sende dem hjem. Der er en god social forståelse om at hjælpe folk i gang igen,” fortæller Bjarne Nielsen (V), der dog også peger på, at man tidligere har haft en høj ledighed og har haft et fald i arbejdsstyrken på 13  procent i modsætning til en procent på landsplan.

I den anden ende af skalaen ligger Vejen og Kolding. 

”Det er nok fordi, ledigheden bider sig fast, og der flytter folk sig ikke. Men Kolding er lidt mærkeligt, for det er en del af trekantsområdet, som er et vækstområde,” siger Flemming Ibsen.

 

Social & sundhed

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet