Lærlingen har fået ordet

I mere end 20 år har Henrik Rasmussen talt varmt for konservative mærkesager. Nu skal viceborgmesteren fra Vallensbæk føre ordet for Konservative som ny kultur- og kommunalordfører.

 navne: henrik rasmussen

Af Sine Riis Lund | [email protected]

Allerede som 16-årig gik der politik i blodet på ham. På det tidspunkt var Henrik Rasmussen i mesterlære som snedker. En dag på Teknisk Skole i Rødovre blev han bedt om at ringe til fagbevægelsen, fordi de skulle komme og give faglige råd til eleverne. Henrik Rasmussen ringede pligtskyldigt til Snedker- og Tømrerforbundet, men et andet opkald med invitation gik til den frie fagforening. Det måtte da give et mere nuanceret syn, mente den 16-årige lærling. Begejstringen var bestemt ikke stor hos skolens lærere, der opfordrede samtlige elever til at holde sig væk. Kort tid efter meldte Henrik Rasmussen sig ind i Det Konservative Folkeparti.

Ud over at være en 38-årig bygherrerådgiver og far til fire børn er Henrik Rasmussen derfor også en garvet politiker i dag. Han sidder i kommunalbestyrelsen i Vallensbæk på 16. år, og har været viceborgmester i de sidste otte. Formentlig ukendt for de fleste, men nu skal Henrik Rasmussen føre ordet udadtil for Konservative som ny kultur- og kommunalordfører. Fra årets start er han blevet fast medlem af Folketinget som afløser for Connie Hedegaard.

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på
Glemt kodeord?

Kultur

Organisation & ledelse


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57