Kvinder koster mere - derfor skal mænd betale mindre i skat

'Kvinder er en underskudsforretning' offentliggjorde Mandag Morgen i den forgangne uge i en undersøgelse, der i grove træk konkluderer, at kvinder er en større belastning på det offentlige budget end mænd. 

180 grader

Af Benjamin Holst | [email protected]

Ifølge undersøgelsen modtager kvinder 1,6 million kroner mere fra det offentlige gennem et liv, end de betaler i skat. For mænd er det lige modsat. De betaler 0,6  million mere, end de får tilbage.

En nyfødt dansk pige vil i snit modtage 1,6 million kroner mere fra det offentlige i form af overførsler og offentlige velfærdsydelser, end hun kommer til at bidrage med via skatter og afgifter gennem sit liv. For en nyfødt dreng er det lige omvendt. Han vil i snit komme til at bidrage med 0,6 million kroner mere, end han vil modtage i sit liv – altså en forskel på 2,2 millioner kroner sammenlignet med den nyfødte pige.

Undersøgelsens konklusioner fik bloggeren Torben Mark Pedersen op af stolen med følgende ræsonnement:

- Resultatet er selvfølgelig, at mænd og kvinder undet ét er en underskudsforretning, at velfærdsstaten er finanspolitisk uholdbar. Men det er en anden sag.

- Men hvor er KVINFO henne, når det drejer sig om en sådan strukturel ulighed mellem mænd og kvinder? Dette må være den største kønspolitiske skandale, den største kilde til ulighed mellem kønnene overhovedet. At mænd (generelt) arbejder mere og betaler mere i skat, samtidig med at de modtager færre ydelser fra det offentlige, end kvinder gør.

- Ville det ikke være fair, om mænd fik et kønsspecifikt skattefradrag for at mindske uligheden? KVINFO plejer at argumentere i kollektive kategorier, så ville det ikke øge ligestillingen, om mænd betalte mindre i skat for den samme indkomst?

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet