Kommunen.dk
MENU
Jacob Bjerregaard (S), stående i midten, kender kommunikationskanalen fra kommune til Folketing fra begge sider. Med fire år som DSU-landsformand i bagagen stillede han op i Fredericiakredsen ved folketingsvalget i 2011 og susede direkte ind på Christiansborg med næsten 8000 personlige stemmer i ryggen. Da borgmesterposten i Fredericia uventet blev bragt i spil med Thomas Bankes (V) afgang i utide, blev det derfor Jacob Bjerregaard, der kom til at generobre den position, hans parti indtil fire år forinden havde indtaget i Fredericia i mere end et halvt århundrede. Som bonus nyder kommunen tillige ifølge borgmesteren selv godt af, at han ‘ubesværet kan komme og gå på Christiansborg’. 
Foto: Mette Mørk/VAF/POLFOTO
Jacob Bjerregaard (S), stående i midten, kender kommunikationskanalen fra kommune til Folketing fra begge sider. Med fire år som DSU-landsformand i bagagen stillede han op i Fredericiakredsen ved folketingsvalget i 2011 og susede direkte ind på Christiansborg med næsten 8000 personlige stemmer i ryggen. Da borgmesterposten i Fredericia uventet blev bragt i spil med Thomas Bankes (V) afgang i utide, blev det derfor Jacob Bjerregaard, der kom til at generobre den position, hans parti indtil fire år forinden havde indtaget i Fredericia i mere end et halvt århundrede. Som bonus nyder kommunen tillige ifølge borgmesteren selv godt af, at han ‘ubesværet kan komme og gå på Christiansborg’. Foto: Mette Mørk/VAF/POLFOTO

Kommuner uden eget folketingsmedlem

Kommuner uden eget folketingsmedlem

Det bedste er at have sit eget folketingsmedlem, men der er andre måder for en kommune at få hul igennem til Christiansborg på. Opgaven er i alle tilfælde den samme: Der er brug for nogen, der ved, hvordan man gør.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Hvad betyder det for en kommunes muligheder for at komme igennem til Christiansborg, om man har et folketingsmedlem valgt fra sin egen kommune?

Svaret er, at jo, vel betyder det noget. Men hvad og hvor meget, er der delte meninger om blandt en stribe borgmestre, der kender problematikken på egen krop og egen kommune, ligesom der er meget stor forskel på, hvordan de håndterer omgangen eller det modsatte med folketingsmedlemmer fra nabokommunerne.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.