Politik fra rødderne

Kommuner fravælger hjertestartere på plejecentre

Kun hver fjerde kommune hænger hjertestartere op på de kommunale plejecentre, mens langt de fleste kommuner ikke vil tage stilling til spørgsmålet, viser rundspørge.

 ældre

Af Jonas Sloth Bach | [email protected]

Når beboerne på kommunale plejecentre falder om med hjertestop, skal kun de færreste forvente at blive genoplivet med en hjertestarter. Kun hver fjerde kommune har nemlig valgt at opsætte hjertestartere på deres plejecentre. Det viser en rundspørge, som Kommunen har lavet. 35 af de 59 kommuner, der har svaret på rundspørgen, har enten slet ikke taget stilling til spørgsmålet eller overladt det til de enkelte plejecentre at afgøre, hvorvidt der skal sættes hjertestartere op eller ej. Og det vækker kritik fra både Ældre Sagen og Trygfonden.

- Det er vigtigt, at der er hjertestarter, så muligheden for genoplivning er til stede, hvis, og kun hvis, der er en beslutningsansvarlig læge, der vurderer, at den pågældende kan få et godt liv efter genoplivningen, siger Margrethe Kähler, chefkonsulent i Ældre Sagen. Og uanset om de ældre skal genoplives eller ej, er plejecentrene et godt sted at placere hjertestartere af hensyn til alle andre borgere.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57