Tidligere redaktionschef Anni Kristensen brugte aftnerne op til avisdeadlinen på at brodere korssting med Kommunen.dks logo. Se hele forsiden længere nede i artiklen.
Tidligere redaktionschef Anni Kristensen brugte aftnerne op til avisdeadlinen på at brodere korssting med Kommunen.dk's logo. Se hele forsiden længere nede i artiklen.
Foto: Kommunen.dk

Kommunen.dk nomineret til pris for flotteste forside

Årets Avisside er en designkonkurrence for landets aviser og magasiner. Denne gang blev 109 avissider indstillet, og juryen har nomineret 14 af dem til fire priser. Kommunen.dk er iblandt.

layout

Af Christian Olesen | [email protected]

En avisforside drager læseren ind til de historier, de kommende siders tryksværte gemmer på. Derfor er det også forsiden, der ofte bliver arbejdet på til sidst og lige op til deadline.

Men fra tid til anden er der plads til en en side, som tager længere tid at skabe.

Sådan en prægede Kommunen.dk's juniavis sidste år. Udført i korsstingsbroderi. Og den er nu nomineret til Årets Avisside af brancheorganisationen Danske Medier. 

109 avissider var indstillet til de fire priser: forsider, featuresider, sekstionsider/magasinforsider og åben klasse. Priserne bliver uddelt 15. juni i Den Sorte Diamant, og en jury har udvalgt 14 af de indstillede til at være med i slutløbet. Heriblandt er Kommunen.dk's bud.

I en pressemeddelse udtaler formand for juyren, Marianne Bahl:

- Det hidtil største antal indstillinger til Årets Avisside kan være et tilfælde. Det kan også være et udtryk for en generel beslutning på redaktionerne om en større vægtning af idéudvikling og dermed bedre formidling. De sider, som juryen har valgt at hædre i år, bæres af et fremragende samspil mellem god journalistik, dygtig visuel formidling og præcis udførelse.

Den nominerede forside fra juni sidste år.

 

Baggrunden for korsstingsforsiden var en artikel, hvor en tidligere ansat på et jobcenter broderede udtryk fra sit arbejde. Lif Rosenkvist var virksomhedskonslutent på jobcentret i Aarhus, og hun var frustreret over den måde, man omtalte mennesker på.

Derfor protesterede hun med en række brodderier af ord, der blev brugt på jobcentret. Ord der beskrev folk som kvæg. 'Defekte varer' og 'Find selv ud af det' var blandt de mange udtryk, hun valgte at nedfælde med nål og tråd. Sidste sommer blev broderrierne udstit på Greve Museum, hvor Kommunen.dk var med.

Artiklen derfra kan du læse her: https://www.kommunen.dk/artikel/lif-protesterer-i-broderier-jobcentret-er-fuldt-af-floskler 

Vores daværende redaktionschef Anni Kristensen fandt koncepetet så spændende, at hun broderede Kommunen.dk's logo sammen med en forsidehenvisning til artiklen. På redaktionen blev det diskuteret, om det nu ikke var nemmere at lave broderiet grafisk i InDesign. Men man blev i sidste ende enige om, at virkeligheden ofte slår det computeranimerede.

Juryen, der bestemmer, om Kommunen.dk bliver en af vinderne, består af Marianne Bahl samt illustrator hos Zetland Mikkel Bøgild Jacobsen og Henrik Birkvig, der er faglig koordinator for grafisk design på DMJX.

Andet

Innovation

Kommunikation

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet