Kina skal have 'Danish Care'

Med hjælp fra Eksportrådet har virksomheden Cura Pleje A/S, der yder privat hjemmepleje, fået tæt kontakt med Kina 

Eksport

Af Redaktionen | [email protected]

Cura Pleje A/S, der yder privat hjemmepleje til borgere i syv nordsjællandske kommuner, er sammen med en række andre virksomheder i tæt kontakt med Kina på opfordring fra Eksportrådet, der hører under Udenrigsministeriet.

Som i Danmark vokser antallet at ældre i Kina markant i disse år, og det stiller nye og øgede krav til plejesektoren. Der mangler således 3,4 millioner plejehjemspladser i Kina, og landet opfordrer private og udenlandske investorer til at deltage i at dække behovet.

Pleje i hjemmet
Eksportrådets formål med at invitere danske virksomheder med til Kina er på den ene side at give danske virksomheder indblik i ønskerne og kravene fra det kinesiske marked, og på den anden side at vise kineserne den høje danske kompetence inden for design, drift, uddannelse, materialer, byggeri og teknologi til plejehjem.

- Ud over plejehjem er der også et stort ønske fra de kinesiske myndigheder om at etablere en effektiv løsning for pleje hjemme hos brugerne, som vi kender det fra Danmark. Det er jo netop vores spidskompetence, siger adm. direktør Henrik Stæhr fra Cura Pleje A/S, der er en af de virksomheder, der
har været i Kina af flere omgange i løbet af 2012.

Danish Care
I juni måned tog Cura Pleje og cirka 15 andre danske virksomheder således første gang imod invitationen fra Eksportrådet om at tage med på en tur til Chongqing og Chengdu i det vestlige Kina. De økonomiske vækstrater ligger omkring 15 procent i disse områder mod cirka 8-9 pct. for hele Kina.

Denne rejse er siden fulgt op af en tur til Shanghai, og interessen fra kinesernes side er så stor, at Henrik Stæhr til november endnu en gang rejser til Chongqing og Chengdu for at fortsætte dialogen.

Eksportrådet har benyttet de danske delegationsbesøg til at introducere visionen D'Care, der står for 'Danish Care' om at få etableret et privatfinansieret bæredygtigt dansk plejehjem i Vestkina, der skal hvile på kommercielle vilkår med Eksportrådet som facilitator og koordinator.

Eksportrådet er den del af Udenrigsministeriet, som løser opgaver for private virksomheder inden for eksport, internationalisering og investeringsfremme.

Potentiale i Afrika
Cura Pleje A/S står også foran et muligt gennembrud i Afrika.

- Vi er i øjeblikket i dialog med Danida og Industrialiseringsfonden for Udviklingslandene, IFU, om muligheden for satsning i et af de afrikanske lande, fortæller adm. direktør Henrik Stæhr, der før turene til Kina også har været i Afrika et par gange for at se nærmere på forholdene.

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet