Kirsten Terkilsen (V) har siddet på borgmesterposten i to perioder – og er ifølge lokalavisen klar til en endnu en omgang. Foto: Per Folkver / Polfoto
Kirsten Terkilsen (V) har siddet på borgmesterposten i to perioder – og er ifølge lokalavisen klar til en endnu en omgang. Foto: Per Folkver / Polfoto

Kendte og mere ukendte navne står klar – også KV13-topscoreren

Følg de seneste udviklinger i kandidatopstillingerne i de største partier i Furesø, Hedensted, Slagelse, Thisted, Vejle og Aarhus.

 kv 17

Af Knud Abildtrup | [email protected]

Denne uges nyhedsrunde blandt spidskandidaterne i det kommunalpolitiske univers tæller mange kendte navne, og som den første fik borgmester i Furesø Kommune, Ole Bondo Christensen (S) ifølge Frederiksborg Amts Avis et 'bragende bifald', da han tog imod baglandets valg. Bondo går dermed ind i sin tredje valgkamp efter at have vundet de to tidligere: KV09, hvor han snuppede posten fra Jesper Bach (V), og KV13, hvor S gik frem fra 8 til 10 af byrådets 21 pladser. Bondo siges at have styret kommunen fornuftigt, så et samlet byråd har kunnet bringe økonomien på fode igen efter Farum-udskejelserne, der ellers har trukket lange spor.

I Hedensted skulle borgmester Kirsten Terkilsen (V) lige være sikker, før hun meldte ud, at hun er parat til en ny omgang – men det er hun ifølge Lokalavisen nu, omend hun først formelt udpeges 1. november. Også hun har siddet på posten i to perioder, og også hun formåede ved KV13 – sammen med sit parti – at øge mandattallet (fra 12 til 13 ud af i alt 27) og har ligesom i Furesø altså ikke absolut flertal til borgmesterpartiet. Endnu da. Socialdemokraterne, der sidder på de 8 af pladserne, har her udpeget Kasper Glyngø – med en enkelt periode på bagen – som ny spids efter Henrik Alleslev, der var spids ved KV13. S havde senest borgmesterposten, da Jørn Juhl Nielsen residerede fra 1997-2006 i den gamle Hedensted Kommune og fra 2006-09 i den nye.

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på Kommunen.dk
Glemt kodeord?

Netværk

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57