Politik fra rødderne
Illustration: Jakob Thuemoes / Polfoto

Kan SF bryde den norske forbandelse?

Det er nu, SF skal gribe chancen for at undgå samme kurs mod spærregrænsen, som partiets norske søsterparti SV har oplevet. I kommunerne er SF’erne optimistiske.

 medlemstække

Af Peter Schwarz-Nielsen | [email protected]

I Norge kæmper SF’s søsterparti Sosialistisk Venstreparti i meningsmålingerne med en tilværelse under spærregrænsen. Alt imens ser SF ud til at undgå samme skæbne, selvom de to partiers udvikling og regeringsdeltagelse har mindet om hinanden, og SV blev brugt som forbillede og argument internt i partiet, da SF overvejede at indgå i et regeringssamarbejde.

SF’s vælgermæssige nedtur har kostet partiets plads i regeringen. Dog viser udviklingen i de seneste meningsmålinger, at den totale nedtur indtil videre er undgået. Men SF-ledelsen skal træde varsomt frem mod næste valg, lyder vurderingen fra historiker og ekspert i nordiske forhold Lars Hovbakke Sørensen.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet

Kommunikation


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57