Politik fra rødderne

Der er blevet færre universitetsfolk og gymnasieelver blandt partisoldaterne. Antallet af studerende, der er medlem af et parti, er faldet fra 18 til fem procent i perioden 2000-2012, viser tal fra Demokratiets Ildsjæle.
Der er blevet færre universitetsfolk og gymnasieelver blandt partisoldaterne. Antallet af studerende, der er medlem af et parti, er faldet fra 18 til fem procent i perioden 2000-2012, viser tal fra "Demokratiets Ildsjæle".
Foto: Asbjørn Sand / Polfoto.

Kæmp for ildsjælene: De giver mangfoldighed til demokratiet

Partimedlemmer udfører et vigtigt arbejde for partier og samfundet, men der er blevet færre af dem. Lektor sætter fokus på ‘demokratiets ildsjæle’ i ny bog

 partisoldater

Af Johannes Lange Baunsgaard og Astrid Skov Andersen | [email protected], [email protected]

De debatterer og fylder kaffekander under partimøder. De uddeler pjecer foran SuperBrugsen, og lige om lidt skal de ud og hænge valgplakater op i lygtepæle rundt i landet. Men der er blevet færre af dem med årene, og det kan føre til at, byrådskandidaterne i mindre grad afspejler resten af samfundet.

Karina Kosiara-Pedersen, der er lektor i statskundskab på Københavns Universitet, har undersøgt de danske partimedlemmer i sin nye bog “Demokratiets Ildsjæle”. Hun kalder dem ildsjæle, fordi de styrker den form for repræsentativt demokrati vi har i Danmark ved blandt andet at rekruttere kandidater til byrådene og vælge partiledere til landsmøder.  

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Innovation

Kommunikation


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57