Politik fra rødderne

Pressechef Mike Bunde Jensen mener, at medierne er vigtige for nærdemokratiet i Vesthimmerland. Selv arbejder han åbent og opsøgende over for dem.
Pressechef Mike Bunde Jensen mener, at medierne er vigtige for nærdemokratiet i Vesthimmerland. Selv arbejder han åbent og opsøgende over for dem.
Foto: Søren Rigborg

‘Jeg er imponeret over, hvor meget der bliver skrevet om os’

I Vesthimmerlands Kommune mærker de ikke, at lokale redaktioner er økonomisk pressede. Alene til byrådsmøder er der altid tre journalister til stede.

 succes

Af Iben Sørensen og Emma Oxenbøll | [email protected], [email protected]

Vesthimmerland er en af de bedst mediedækkede kommuner i landet, og her har tilgængelighed, samarbejde og offensivitet været vejen frem.

Her kan borgerne læse om deres kommune i både Aars Avis, Farsø Avis, Vesthimmerlands Avis, Vesthimmerlands Folkeblad, på Lokaltindblik.dk og i Nordjyske, og de kan se og høre indslag på både TV Midtvest, TV2 Nord og DR P4 Nordjylland. Kommunen er med andre ord godt dækket. 

 - Jeg er imponeret over, hvor meget der bliver skrevet om os. Det gælder både gode og dårlige historier. Det går begge veje, siger Vesthimmerlands pressechef, Mike Bunde Jensen.

Han kom til kommunen med en journalistisk baggrund fra blandt andet TV2 Nord. Det har været med til at sikre det gode samarbejde med de lokale og regionale medier, mener han. 

   Jeg er imponeret over, hvor meget der bliver skrevet om os. Det gælder både gode og dårlige historier. Det går begge veje.

Rundspørgen fra kommunen.dk viser, at der er en eller flere journalister til stede ved byrådsmøder i 85 pct. af de kommuner, der har svaret.

I Vesthimmerland er der sjældent mindre end tre. 

Mike Bunde er klar over, at Vesthimmerland i redaktionel kontekst er en privilegeret kommune, men heller ikke i tvivl om, at det er et sårbart område.

- Jeg er sikker på, at dækningen fra for eksempel Nordjyske Medier var bedre for 10-15 år siden, og hvis du ringer om et år, og vores lokalavis er lukket eller de regionale medier er blevet kraftigt beskåret, vil det være meget kritisk. Men vi mangler ikke medier, som det er nu. Og det sætter vi stor pris på, for det er vigtigt for vores nærdemokrati og for indsigten og synligheden til vores borgere.

Både det gode og dårlige
Helt grundlæggende er det ifølge pressechefen også kommunens opgave at stå til rådighed som offentlig myndighed, der agerer for borgernes penge. Og det er både på godt og ondt.

- Vi er et system, der må stå til rådighed. Man bliver også ansigt for de dårlige historier, det er bagsiden ved at stå til rådighed, men hvis vi kan bidrage, må det være vores pligt som kommune, og jeg er sikker på, vi også får flere gode historier ud på den måde, siger Mike Bunde Jensen.

Medierne er en medspiller
Pressechefen har også for nylig inviteret til medietræning, og det har alle udvalgsformænd valgt at takke ja tak til. Et udtryk for, at de gerne vil være forberedte - ikke hvis, men når medierne ringer.

- Medierne er en del af dagligdagen. De er vores medspiller og professionelle som os. Vores politikere er også opmærksomme på det. Jeg tror også, det er mere spændende for politikerne, hvis der er opmærksomhed, der skaber motivation. Man mærker, man lever, når man ikke er ligegyldig - også når det er kritisk, siger Mike Bunde Jensen.

Demokrati

Kommunikation


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57