Kommunen.dk
MENU
Flere kommuner er i den seneste tid blevet offer for såkaldt ransomware, der fastfryser hjemmesider med krav om ‘løsepenge’ for at fjerne den virtuelle lås. At det kan lade sig gøre, skyldes i høj grad medarbejdernes uvidenhed, mener kritikerne.
Illustration: Guido Rosa / Polfoto
Flere kommuner er i den seneste tid blevet offer for såkaldt ransomware, der fastfryser hjemmesider med krav om ‘løsepenge’ for at fjerne den virtuelle lås. At det kan lade sig gøre, skyldes i høj grad medarbejdernes uvidenhed, mener kritikerne. Illustration: Guido Rosa / Polfoto

IT-sikkerheden skranter og truslen vokser

IT-sikkerheden skranter og truslen vokser

Kommunalt ansatte er for dårligt rustede til at forhindre angreb på datasystemerne, de personlige oplysninger er ikke i sikkerhed, og truslen fra hackere stiger.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Det var om eftermiddagen, at telefonerne begyndte at ringe på Nordfyn. Mandag den 19. januar omkring klokken 15 kom de første opkald til it-chef Per Stenaa fra medarbejdere, der ikke kunne gemme deres filer.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.