Ingen støtte til biogas af majs

Der bliver alligevel ingen offentlig millionstøtte til dyrkning af majs til de danske biogasanlæg. Ministeren smækker kassen i med ny lovændring

ENERGI

Af Redaktionen | [email protected]

Partierne bag energiforliget har hastet en ændring af lovteksten igennem, så klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard kan smække kassen i for de landmænd, der vil dyrke majs til deres biogasanlæg. Det skriver Ingeniøren.

 

Lovændringen sker i kølvandet på, at en række forskere har advaret om, at biogas, der er udvundet af majs, risikerer at gøre mere skade end gavn for miljøet.

 

Ændringen bemyndiger klima-, energi- og bygningsministeren til at fastsætte kriterier for, hvad biogassen skal produceres af for at få støtte.

 

- Vi skal ikke komme i den situation, hvor landmænd dyrker majs alene for at benytte den i biogasanlæg, siger Martin Lidegaard til Ingeniøren.

 

- Vi fik flere forskellige henvendelser om, at nogle overvejede at bygge biogasanlæg, der ikke hovedsageligt baserer sig på gylle og restprodukter. Så mente vi, at det var bedre at tage det upfront og dermed forhindre, at de foretager forkerte investeringer, siger ministeren.

 

Energistyrelsen er nu i gang med at udarbejde kriterier for, hvilke typer biogas, det kan få støtte.

 

 

tsp

Teknik & miljø

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet