Politik fra rødderne

René Christensen, finansordfører for Dansk Folkeparti, vil ikke acceptere Claus Hjort Frederiksens grønthøster-model, men udelukker ikke, at hans parti alligevel kommer til at støtte omprioriteringsbidraget.
Foto: Thomas Borgberg / Polfoto.
René Christensen, finansordfører for Dansk Folkeparti, vil ikke acceptere Claus Hjort Frederiksens grønthøster-model, men udelukker ikke, at hans parti alligevel kommer til at støtte omprioriteringsbidraget. Foto: Thomas Borgberg / Polfoto.

Ikke et ord om konkurrence­­udsættelse i finansloven

Sidste år kunne Venstre finde halvanden milliard kroner ved at konkurrenceudsætte flere kommunale opgaver. Men i deres finanslovsforslag for 2016 er det punkt slet ikke nævnt. Tingene er gået hurtigt efter valget, lyder finansministerens forklaring.

 udbudskrav

Af Morten Munkholm | [email protected]

Spørg mere om prisen, lød opfordringen fra Venstre til kommunerne, da de sidste år fremlagde deres modsvar til SR-regeringens finanslovsforslag for 2015.

Partiet mente, at man med en tillægsaftale med kommuner og regioner kunne finde 1,5 milliard kroner ved at konkurrenceudsætte flere offentlige opgaver. Men hverken i sommerens økonomiaftale eller i det netop fremlagte finanslovsforslag for 2016 lægger Venstre nu op til at finde det ellers ganske betragtelige pengebeløb, de altså selv mente de kunne finde sidste år.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57