IBM vil hjælpe København med at spare på energien

IBM tilbyder København som den første danske by gode råd om intelligent byudvikling, som kan forbedre livet i byen

BYUDVIKLING

Af Redaktionen | [email protected]

IBM har på globalt plan udnævnt 31 byer som modtager af IBM's Smarter Cities Challenge donation i 2013.

For Københavns Kommune har baggrunden for ansøgningen om deltagelse i programmet været et ønske om at få hjælp til arbejdet med at nedbringe byens energiforbrug.

- Hvis vi skal opfylde ambitionen om at gøre København til verdens første CO2-neutrale hovedstad, er det afgørende at vi tænker smart. Ved at kortlægge data, får vi et værktøj som kan bidrage til at nedbringe energiforbruget. Hermed skaber vi også grundlaget for nye løsninger, som fremover kan komme andre storbyer til gode, siger overborgmester i København, Frank Jensen (S).

IBM’s Smarter Cities Challenge blev lanceret i 2011 som et treårigt program omfattende i alt 100 byer og med en værdi på 50 millioner USD. Programmet, der er IBM’s største filantropiske initiativ i virksomhedens CSR-program, tildeler de udvalgte byer et team på seks top IBM-eksperter, som skal studere og komme med løsningsforslag til problemstillinger identificeret af byens ledelse.

Når teamet af IBM-eksperter ankommer til byen på et tre-ugers ophold, har de på forhånd grundigt sat sig ind i byens problemstillinger. Under opholdet arbejder teamet tæt sammen med byen embedsmænd og andre eksperter på at analysere data og indsamle yderligere input. IBM-teamet leverer derefter detaljerede anbefalinger til, hvordan byen kan implementere løsninger på de pågældende problemstillinger.

København er den første Danske by, der deltager i programmet, og i IBM Danmark er man da også glad for den lokale deltagelse

- Jeg er overbevist om, at den ekspertise og de erfaringer, som IBM besidder på energiområdet, vil kunne bidrage til en løsning af Københavns udfordringer, fortæller Lars Mikkelgaard-Jensen, administrerende direktør i IBM Danmark.

krn

It

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet