Hurtigt internet mest udbredt i Udkantsdamark

Udbredelsen af hurtig bredbånd er størst i særligt jyske landkommuner. Hovedstaden halter efter.

HØJHASTIGHED

Af Redaktionen | [email protected]

Yderkommunerne i  Syd- og Midtjylland, Vendsyssel samt Limfjordskommunerne og Guldborgsund Kommune er på Danmarks digitale a-hold. Her er man langt fremme med udbredelsen af hurtigt bredbånd til borgerne. B-holdet udgøres blandt andet af København og de fleste kommuner i Region Hovedstaden.

Det skriver Ugebrevet Mandag Morgen på baggrund af en ny kortlægning, der bygger på Erhvervsstyrelsens statistikker.

Det hurtige internet med 100 mbit-forbindelser både til og fra internettet, der er blevet bredt ud over store dele af Vestdanmark, kan blive en joker i konkurrencen om fremtidens arbejdspladser inden for den digitale økonomi. Men ifølge Thomas Woldiderich, chefkonsulent i Dansk Energi, har kommunerne ikke vist den store interesse for at få udbredt energiselskabernes fibernet til borgerne og offentligt institutioner.

- Kommunerne spiller en nøglerolle i forhold til at være med til at sikre en ordentlig bredbåndsdækning og en øget digitalisering af samfundet. De kommuner, der er ved at blive hægtet af, står med en voldsomt stor udfordring og risiko for at falde dybere ned i den digitale kløft, siger han til Ugebrevet Mandag Morgen.

Varde er blandt de kommuner, der har valgt at skrue gevaldigt op for hastigheden på internettet i forsøget på at tiltrække virksomheder og dermed arbejdspladser.

- Der er virksomheder, der har behov for at være online med telekonferencer og virtuelle kontormiljøer, så man kan sidde herude på prærien og være virtuelt til stede på et kontor i Allerød, siger Finn Christensen, der er regionsdirektør i Sydbank og en af kræfterne bag initiativet.

 

krn

 

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet