Politik fra rødderne
”Der er bare ikke mange kommuner, der vil dele brandbiler med os,” siger hun, når hun skal eksemplificere, hvorfor det kan være svært at drive en kommune midt i Østersøen. Men selvom Winni Grosbøll blev kaldt en politisk grønskolling, da hun i 2010 trådte til som borgmester, har hun vist vejen siden. Foto: Polfoto

Hun har samlet bornholmerne

I Winni Grosbølls tid som borgmester er politiske konflikter blevet afløst af samarbejde. Gamle magtkampe er lagt på hylden, og i stedet fokuserer hun på at samle øens kræfter om sig og løse de mange udfordringer, der er, når man driver en kommune midt ude i Østersøen.

 folkekær

Af Søren Berggreen Toft | [email protected]

Mange tvivlede på, at hun kunne levere varen, da den blot 33-årige gymnasielærer og socialdemokrat Winni Grosbøll i 2010 tiltrådte som borgmester på Bornholm. Bortset fra en tid i kommunalbestyrelsen og erfaring fra Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, DSU, var det småt med politisk erfaring. Med politisk reporter på P4 Bornholm Peter Skaftes ord var hun politisk - en grønskolling.

Men med tiden har den nu 38-årige borgmester gjort den tvivl til skamme. Ved sidste kommunalvalg stemte knap en tredjedel af øens borgere personligt på hende. I 2013 kårede et panel af 335 ledere og nøglepersoner fra velfærdssamfundets frontlinje hende som en af landets fem mest innovative borgmestre i nyhedsmediet Mandag Morgen.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Organisation & ledelse


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57