Politik fra rødderne

Holst: Penge og psykiatri øverst på dagsordenen

Danske Regioner tog i dag hul på økonomiforhandlingerne med regeringen. Formand Carl Holst (V) kæmper for uændrede økonomiske rammer og mod statslige sanktioner.

 økonomiforhandlinger

Af Kim Rosenkilde Nielsen | [email protected]

Den rituelle årlige armlægning om regionernes økonomi blev i dag officielt skudt i gang. Øverst på regionernes ønskeseddel for 2013 står et krav om at fastholde de økonomiske rammer, som lå til grund for økonomiaftalen for 2012.
Det vil indebære en millard-forøgelse af sundhedsvæsenets økonomi, fordi det vil holde fast på den tidligere regerings 'Genopretningsplan' fra 2010, der lovede fem milliarder kroner mere til sundhedsområdet i perioden 2011 - 2013.
Mens tidligere års regnskaber har budt på betydelige budgetoverskridelser i den regionale økonomi, så holdte man sig inden for budgetterne i 2011. Det giver nu bekymringer i Danske Regioner for, om regeringen vil bruge det som argument for at presse den økonomiske ramme ned.

- Det kan man frygte. Men jeg nægter at tro, at det rent faktisk vil ske. Det vil jo være aftalebrud af den simple grund, at vi har den aftale om en tre-årig ramme på fem milliarder, siger regionrådsformand i Region Syddanmark og fungerende formand for Danske Regioner, Carl Holst (V).

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57