Kommunen.dk
MENU

Holst: Penge og psykiatri øverst på dagsordenen

Holst: Penge og psykiatri øverst på dagsordenen

Danske Regioner tog i dag hul på økonomiforhandlingerne med regeringen. Formand Carl Holst (V) kæmper for uændrede økonomiske rammer og mod statslige sanktioner.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Den rituelle årlige armlægning om regionernes økonomi blev i dag officielt skudt i gang. Øverst på regionernes ønskeseddel for 2013 står et krav om at fastholde de økonomiske rammer, som lå til grund for økonomiaftalen for 2012.
Det vil indebære en millard-forøgelse af sundhedsvæsenets økonomi, fordi det vil holde fast på den tidligere regerings 'Genopretningsplan' fra 2010, der lovede fem milliarder kroner mere til sundhedsområdet i perioden 2011 - 2013.
Mens tidligere års regnskaber har budt på betydelige budgetoverskridelser i den regionale økonomi, så holdte man sig inden for budgetterne i 2011. Det giver nu bekymringer i Danske Regioner for, om regeringen vil bruge det som argument for at presse den økonomiske ramme ned.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.