Politik fra rødderne
En gåtur i det åbne land langs en bølgende kornmark kan være en fornøjelse. Men i Hjørring Kommune forsvinder stier og veje lige så småt, uden at lodsejerne melder det til kommunen, selvom de faktisk er forpligtiget til at gøre det.
Foto: Søren Breiting, Biofoto / Ritzau Scanpix

Hjørring har flest sager om ulovligt nedlagte stier, men også flest lovlige

Den nordjyske kommune undgår helst politianmeldelser og forbud. I stedet løser man sti-konflikter med dialog og mæglere.

 fodslag

Af Christian Olesen | [email protected]

I de seneste 12 år er 45 stier og markveje blevet nedlagt i Hjørring, uden kommunen har fået det at vide fra lodsejeren, der nedlagde vejen. Det er ellers lovpligtigt at anmelde det til kommunen, hvis lodsejeren vil spærre eller sløjfe en vej, som bliver anvendt af borgere til at komme ud i naturen.

Og med 45 sager er Hjørring den kommune, der har langt flest uanmeldte sager i hele landet. Det viser en undersøgelse foretaget Friluftsrådet før sommerferien.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 295 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Land & by

Teknik & miljø


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57