Kommunen.dk
MENU
Til ventre ligger Danmark – til højre Tyskland. Og her gør grænsekontrol hverken fra eller til.  Thomas Andresen, V-borgmester i Aabenraa Kommune, har gjort sig bemærket med sin kritik af grænsekontrollen og regeringens flygtningepolitik. Som borgmester er han rundet af sin egn, hvor samhandel med andre lande og åbenhed overfor fremmede kulturer historisk har været – og stadig er – afgørende. 
Foto: Johan Seidenfaden
Til ventre ligger Danmark – til højre Tyskland. Og her gør grænsekontrol hverken fra eller til. Thomas Andresen, V-borgmester i Aabenraa Kommune, har gjort sig bemærket med sin kritik af grænsekontrollen og regeringens flygtningepolitik. Som borgmester er han rundet af sin egn, hvor samhandel med andre lande og åbenhed overfor fremmede kulturer historisk har været – og stadig er – afgørende. Foto: Johan Seidenfaden

"Herhjemme piver vi, så snart nogen beder om hjælp"

"Herhjemme piver vi, så snart nogen beder om hjælp"

Borgmester Thomas Andresen har holdninger til dansk flygtningepolitik, der stritter, når man tilhører Venstre og repræsenterer ‘det gule Danmark’. Men sådan må det være, når man er rundet af grænselandet og vil kunne se sig selv i spejlet, når bølgerne har lagt sig.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Aabenraas Venstre-borgmester Thomas Andresen står midt på den lille markvej, der adskiller Tyskland og Danmark, og forestiller sig, hvor let det må være at krydse grænsen uset, når sommerens majsplanter står i 2-3 meters højde på begge sider.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.