Helheden skal mere med i renoveringen af bygninger

Renoveringer kan blive både bedre og billigere end de er i dag. Det konkluderer Tænketank om Bygningsrenovering i en ny rapport

PLAN OG BYG

Af Redaktionen | [email protected]

Produktiviteten er lav, og der er for lidt nytænkning i renoveringer. Det fremgår det af den rapport, som Tænketank om Bygningsrenovering præsenterer i dag. Men frem for kun at beskrive problemer har Tænketanken haft til formål at finde løsninger.

- Det er en stor glæde, at vi i dag kan præsentere 34 konkrete forslag til, hvordan Danmark kan få bedre bygningsrenoveringer. Forslag der ikke blot kan føre til, at den danske byggebranche bliver mere innovativ og konkurrencedygtig, men også til at boligejere i højere grad får lyst til at energirenovere, siger økonomiprofessor Christian Schultz, formand for Tænketank om Bygningsrenovering.

Ud på byggepladsen
Rapporten, der rummer 34 forslag fordelt på syv initiativer, vil snart blive fulgt op. Medlemmerne bag tænketanken er en bred kreds af byggeriets aktører, som nu vil bidrage til at føre forslagene ud i livet.

- Det er afgørende, at de mange penge der investeres i energirenovering, bliver brugt på den rigtige måde. Derfor er det glædeligt at se, at tænketanken er kommet så langt omkring. Resultatet er særdeles nyttigt, og jeg ser frem til, at initiativerne bliver ført helt ud på byggepladserne, hvor de også kan skabe flere job. Det er et stærkt træk ved tænketanken, at dens medlemmer har fokus på, at initiativerne skal resultere i konkret handling, siger klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard (R).

De syv renoverings-initiativer fra tænketanken spænder vidt: fra fremme af helhedstænkning, innovation og vidensdeling til at ville styrke de faglige uddannelser. Det er Grundejernes Investeringsfond og Realdania, der i fællesskab har taget initiativ til Tænketank om Bygningsrenovering.

- Der er behov for at tænke nyt og helhedsorienteret, når det drejer sig om renovering.  De syv initiativer, som tænketanken netop har afleveret er et vigtig bidrag i den retning, siger direktør Hans Peter Svendler, Realdania.

 

 tsp

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet