Hamlet løser Helsingørs svære identitetskrise

Siden 1983 har Helsingør ledt efter sin identitet med lukningen af byens værft. Nu skyder kommunen en ny æra i gang. Kulturen skal sætte Helsingør på landkortet.

 innovation

Af Sine Riis Lund | [email protected]

Hamlet har adskillige gange søgt med fortvivlelse efter sin identitet på Kronborg i Helsingør. Han er ikke alene. Følelsen af identitetskrise har nemlig præget hele kommunen omkring ham siden 1983, hvor Helsingør Værft lukkede ned efter godt 100 år som byens bastion. For sent fandt Hamlet sin egen identitet, men til gengæld har han og Kronborg hjulpet Helsingør i deres søgen. Helsingør vil bygge videre på sin store kulturarv og skabe en ny identitet som levende kulturby som afsæt for at tiltrække kreative og videnstunge virksomheder til kommunen, samt blive en attraktiv bosætningskommune for unge familier.

”Der har været en slags identitetskrise, efter værftet lukkede. Helsingør er blevet ramt af det her spørgsmål om, hvad fremtiden er efter de store industrivirksomheders tid ligesom mange andre byer, der har haft et skibsværft,” siger kulturdirektør Jørgen Sprogøe Petersen.

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på
Glemt kodeord?

Kultur


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57