Gribskov skræddersyr uddannelse med DOL

I Gribskov er lederne ikke helt uvant med at blive sendt på skolebænken. Allerede før retten til lederuddannelse på diplomniveau blev aftalt i 2007, var kommunen i fuldt sving med intern videreuddannelse.

Tema: uddannelse

Af Sine Riis Lund | [email protected]

Af frygt for at få to tidskrævende parallelle uddannelsesforløb har Gribskov valgt DOL for at integrere diplomuddannelsen mest muligt med kommunens egne tilbud.

”Ved at vælge DOL har vi lagt vægt på at kunne integrere vores egne uddannelser og også i høj grad være medproducerende i tilrettelæggelsen af uddannelsen, som ikke på samme måde kan lade sig gøre med DIL, fordi den er mere standard i sin opsætning,” forklarer kommunaldirektør Mogens Hegnsvad.

Gribskov har indgået en partnerskabsaftale med COK, og for knap et år siden kom de første på kurser. 

Personlig udvikling

Særligt prioriterer kommunen så vidt muligt at få dagligdagens konkrete udfordringer for den enkelte leder integreret ind i uddannelsesforløbet.

”Vi ønsker et videreuddannelsesforløb, som er andet og mere end undervisning, men at det bliver et personligt og fagligt udviklingsforløb for den enkelte leder med opgaver, som passer til dennes personlige udfordringer,” fortæller Mogens Hegnsvad.

Forløbet rummer også en mere generel introduktion, hvor kommunens ledelsespolitik og målsætninger bliver fremlagt. Mogens Hegnsvad forklarer, at kommunen har en orientering i retning af anerkendende ledelse, som lægger vægt på, at en leder skal udnytte mangfoldigheden i sine omgivende mennesker og prøve at indrette sig efter deres styrker og svagheder.

Mogens Hegnsvad glæder sig til for alvor at få kørt forløbet ind i praksis.

”Vi kunne ikke vente flere år på at se, hvordan det hele udviklede sig. Vi ville hellere sige, at nu går vi i gang, men til gengæld er vi åbne over for at tilpasse vores model, efter vi har fået flere erfaringer.

HR & uddannelse

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet