Kommunen.dk
MENU
Billede

Debat/ Giv alle danskere et klippekort til kunst

Debat/ Giv alle danskere et klippekort til kunst

14. jun. 2016
Merete Pryds Helle
MERETE PRYDS HELLE
FORFATTER
Email
Aktuel med bogen “Folkets skønhed” og har tidligere blandt andet skrevet “Kære Maj” og “Hej Menneske”.
”Jeg vil gerne have lov til at købe ind i fred for kunst. Eller køre med bussen og toget i fred. Kunst er noget, jeg skal stemmes til; som et instrument i orkesteret stemmer jeg som publikum også mit instrument, så det kan modtage kunsten.”

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Jeg tror, jeg var seks, måske syv år. Jeg skulle med mine forældre og min storesøster i Det Kongelige Teater. Det var december, det var Tryllefløjten, og min far og hans kolleger havde fået billetter af hans firma. Min mor syede ens nye kjoler til min søster og mig og en endnu finere til sig selv. Vi var alle så fine, og vi drog afsted ind til det sagnomspundne sted, hvor jeg aldrig før havde været, og hvor mine forældre sjældent kom. Det var en fuldstændig vidunderlig aften. Jeg sugede det hele til mig, musikken, farverne, det andet, det særlige, en åbenbaring af det, jeg i dag vil kalde det æstetiske eller måske bare kunsten. Derhjemme hørte vi mest Giro 413, og både min far og jeg kunne de fleste sange udenad.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.