Politik fra rødderne

For at forhindre enhver form for konflikt adskiller Flensborg By forskellige etniske grupper, når de fordeles rundt i byens lejlighedskomplekser - som dette. Familier og enlige rejsende placeres typisk heller ikke sammen.
Foto: Søren Engelbrecht
For at forhindre enhver form for konflikt adskiller Flensborg By forskellige etniske grupper, når de fordeles rundt i byens lejlighedskomplekser - som dette. Familier og enlige rejsende placeres typisk heller ikke sammen. Foto: Søren Engelbrecht

Frihed til en hverdag i Flensborg

I Flensborg kan de også mærke det massive flygtningepres, og det har fået byrådet til at installere moduler med midlertidige lejligheder. Men asylsøgerne er godt tilfredse med forholdene og den frihed, de oplever. Kommunen var på besøg. 

 fremme

Af Søren Engelbrecht | [email protected]

På toppen af Flensborg ligger et kollektiv. Et kollektiv af nybyggede barakker, hvor flygtninge, der endnu ikke har fået tilkendt fast ophold i Tyskland, bor side om side. Hvert modul består af fire lejligheder, som hver kan rumme otte personer, og på en vindblæst dag som denne må beboerne være glade for, at det ikke er telte, tyskerne har stillet til rådighed.

Nej, det er bestemt ikke teltlejrlignende tilstande, Flensborgs flygtninge udsættes for. Der er køkken, bad, toilet og vaskemaskine i hver lejlighed, mens de finder tørretumblere i et fællesrum. De første moduler med lejligheder blev sat op i oktober sidste år,  og der er senere kommet flere til, men de er endnu ikke alle beboede - en gruppe unge mænd, som alle lige er fyldt 18, flytter snart ind. Duften af frisk træ, nymalede vægge og et klinisk rent køkken giver et samlet indtryk af noget nyt. Intet her er genbrug af nedslidte faciliteter.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57