Politik fra rødderne

Teklit Kidane flygtede fra militærtjeneste og manglende demokrati i Eritrea i 2007 og blev anholdt flere gange efterfølgende - blandt andet i Sudan - inden han kom til Danmark i juli 2014.
Foto: Søren Engelbrecht
Teklit Kidane flygtede fra militærtjeneste og manglende demokrati i Eritrea i 2007 og blev anholdt flere gange efterfølgende - blandt andet i Sudan - inden han kom til Danmark i juli 2014. Foto: Søren Engelbrecht

Fra Eritrea til IKEA

For virksomhederne er det rigtige match essentielt, hvis de skal indgå særlige praktikforløb for flygtninge med kommu-nerne. KL er enig, men mener ikke, det til hver en tid er muligt at tage den slags hensyn.  

 praktik

Af Søren Engelbrecht | [email protected]

Teklit Kidane går hjemmevant rundt mellem IKEA's køkkener og klædeskabe. Her har han sin gang hver dag. For foden af rulletrappen står han sammen med en dansk medarbejder klar som den første til at hjælpe butikkens kunder, men Teklit Kidane vender ikke hovedet spørgende mod sin kollega, når kunderne vil vide, om man kan gå direkte til en bestemt afdeling. Det klarer han selv. På dansk.

34-årige Teklit Kidane fra Eritrea er en del af det pionerhold på 13 flygtninge, der for fire måneder siden startede i et særligt praktikforløb hos  IKEA Gentofte. I samarbejde med Gentofte Kommune har møbelgigantens lokale afdeling etableret en praktikmodel, hvor 13 flygtninge er i huset på fuld tid, men bruger de tre første timer hver morgen på sprogundervisning. Undervisningen er fra dag ét udelukkende foregået på dansk, for det var et kriterium hos IKEA, at ansøgerne kunne være i stand til at arbejde i butikken fra start. Og så skulle de udstråle drivkraft for at blive en kvalificeret del af IKEA.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Arbejdsmarked


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57