Politik fra rødderne

Frederiksberg Kommune havde i 2014 landets laveste serviceniveau på 0,91. Foto: Carsten Snejbjerg/Polfoto
Frederiksberg Kommune havde i 2014 landets laveste serviceniveau på 0,91. Foto: Carsten Snejbjerg/Polfoto

Forskel på servicen for 28 milliarder kroner

Hvis alle kommuner kørte med samme serviceniveau som Frederiksberg, kunne skatten i snit sættes tre procent ned, viser Cepos’ årlige opgørelse af Kommunepotentiale. Vi arbejder stærkt på sagen, siger borgmesteren i den dårligst rangerende kommune.

 standard

Af Morten Munkholm | [email protected]

En skatteprocent på 19,8 i stedet for 26,9 eller næsten 10.000 kroner mere i hånden til hver enkelt indbygger. Det er ifølge Cepos’ årlige opgørelse over Kommunepotentiale, hvad borgerne i Brønderslev kan se frem til, hvis de er parate til at sænke kommunens serviceniveau fra 1,09 til det samme som i Frederiksberg Kommune, der i 2014 havde landets laveste på 0,91.

- Vores opgørelse viser, at hvis borgerne i Brønderslev ville leve med den service, de har på Frederiksberg, så ville man kunne sænke skatten, og en gennemsnitshusstand kunne få et anseligt beløb mere at leve for, forklarer Henrik Christoffersen, forskningschef i Cepos.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Børn & unge

Social & sundhed

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57