Formænd til borgmestre: Afvis vandplanerne

Fire foreninger i Sydjylland vil have deres kommuner til at undlade at implementere vandplaner

VANDPLANER

Af Redaktionen | [email protected]

- Lad være med at implementere statens vandplaner i kommunerne. Sådan lyder opfordringen fra formændene i de fire landbrugsorganisationer i Sydjylland, Antoni Stenger, Sønderjysk Familielandbrug, Chr. Lund, Sønderjysk Landboforening, Mogens Dall, LandboSyd, og Jørgen Popp Petersen, LHN.

De fire formænd henviser til Slagelse Kommune, hvor et snævert flertal har besluttet at afvise en høring om de lokale planer for vedligeholdelse af vandløbene. De mener at vandplanerne er så vidtgående, at der er risiko for at ødelægge dele af landbrugsproduktionen i kommunen, skriver landbrugsavisen.dk.

De fire formænd skriver i deres henvendelse, at ’der er stor faglig skepsis over for vandplanerne, og vi mener i landbruget, at vi vil nå langt miljømæssigt, hvis kommunerne og landbruget var inddraget meget tidligere i processen. Det ville kunne betyde, at der sættes mere målrettet ind med mere effektive midler og intelligente løsninger for at sikre vandmiljøet.

Vi er i Sønderjylland økonomisk set meget afhængige af landbruget, som med de rette rammevilkår kan komme til at spille en stor rolle i at skabe vækst og dermed arbejdspladser.’

Brevet er stilet til borgmester Tove Larsen, Aabenraa Kommune, borgmester Aase Nyegaard, Sønderborg Kommune, borgmester Laurids Rudebeck, Tønder Kommune, borgmester Jens Christian Gjesing, Haderslev Kommune og borgmester Egon Fræhr, Vejen Kommune.

 

tsp

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet