Forlader SF efter højredrejning

Ugens uundgåelige

Af Thea Storm Pedersen | [email protected]

Byrådsmedlem i Ringsted Jan Jakobsen har meldt sig ud af SF i protest mod partiets højredrejning. Beslutningen er resultat af partiets politik på Christiansborg og ikke lokalt.

Jan Jakobsen har i otte år været medlem af byrådet for SF, som han meldte sig ind i 1991 efter tidligere at have været DKP’er. Og han har aldrig lagt skjul på, at han tilhører venstrefløjen i SF, skriver Politiken.

“Jeg forlader SF på baggrund af den generelle udvikling i partiet. SF retter for meget ind efter et regeringssamarbejde med Socialdemokraterne. SF forsvarer ikke i tilstrækkelig grad samfundets svageste grupper. Alt for mange mennesker bliver tabere i den borgerlige fløjs vedvarende angreb på erhvervede rettigheder,“ forklarer Jan Jakobsen og fortsætter:

“Handicapområdet er et godt eksempel. Jeg savner klart og utvetydigt en stillingtagen fra SF imod kommunernes og KL’s åbenlyse angreb på mennsker med handicap.“

Jan Jakobsen ville gerne have været Enhedslistens mand i Ringsteds byråd, men partiet har vedtægter, der modsætter sig at optage folk, der blev valgt for andre partier. Derfor forbliver han foreløbig løsgænger i byrådet.

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet