Kommunen.dk
dknyt
doi
dkindkob
dkstillinger
dkteknik
dksocial
dksundhed

Flertal vil straffe passive kommuner

Flertal vil straffe passive kommuner

VKO taler for at indføre økonomiske sanktioner mod kommuner, der ikke overholder den sociale lovgivning. Oppositionen er imod, og KL advarer.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Bøder er ifølge Dansk Folkepartis socialordfører, Martin Henriksen, nødvendige for at få kommuner til at overholde sociallovgivningen og leve op til deres ansvar for udsatte børn. Regeringspartierne er ikke afvisende.
”Der har med jævne mellemrum været sager i medierne, hvor nogle kommuner ser ud til at have sjusket eller udvist noget, som grænser til ligegyldighed over for udsatte borgere. Det kan vi ikke være bekendt. Der skal være noget konsekvens, når vi oplever kommuner, der bare ikke har gjort det godt nok,” siger Martin Henriksen.
En model kunne ifølge ham være, at Ankestyrelsen skulle udmåle en økonomisk straf, når en kommune blev underkendt i en ankesag. Dansk Folkeparti får opbakning fra  Venstre.
”Jeg kan se, at det her især kan have relevans i sager, hvor kommuner lukker øjnene for nomadefamilier og lader dem flytte videre til en anden kommune. Det er klart, at der er nødt til at være en meget hård økonomisk konsekvens for at undgå et incitament til at lade svage borgere flytte videre til svage kommuner, som måske ikke har overskud til at give dem den fornødne støtte,” siger Ellen Trane Nørby, socialordfører fra Venstre.
Socialminister Benedikte Kiær (K) vil ikke afvise økonomiske sanktioner, men afventer i første omgang effekten af en række politiske tiltag.
”Vi har sat mange nye initiativer i gang. Både med uddannelse til sagsbehandlere og andre veje til at styrke fagligheden. Og med Barnets Reform har Ankestyrelsen fået øgede beføjelser. Så det er ikke lige nu, der er behov for at køre det store skyts frem med økonomiske sanktioner,” siger Benedikte Kiær.

Tilbud

Interesseret i et abonnement? – klik her

ANDRE ARTIKLER
Kommunen.dk

Redaktion Aarhus
Mejlgade 48 C, st. tv.
8000 Aarhus C

Redaktion København
Christiansborg, lok 3.044
1240 København K

Administration
Havnebryggen 5
3740 Svaneke
+45 46 35 33 43

Annoncesalg
+45 51 92 24 37

CVR: 31 88 59 57

Pressenævnet
DK Medier er fællesnavnet for nyhedstjenesterne Kommunen.dk og DK Nyt samt en lang række fagportaler
DK Medier