Politik fra rødderne

Flere ledige ude på arbejdspladser

Kommunerne optrapper brugen af løntilskud og virksomhedspraktik. Det giver god mening, siger forsker. Men ikke alle kommuner er helt med på bølgen.

 aktivering

Af Carsten Terp Beck Nilsson | [email protected]

Der er dobbelt jackpot, når kommunerne aktiverer ledige gennem virksomhedspraktik eller løntilskud. Dels kommer flere i arbejde end gennem andre former for aktivering, og dels er ordningerne billligere for kommunerne. Alligevel er det ikke alle kommuner, der er lige flittige til at bruge den såkaldt virksomhedsrettede aktivering.

Nye tal viser, at brugen af såvel virksomhedspraktik som løntilskud i offentlige og især i private virksomheder er i voldsom stigning. Og det giver god mening, siger vicekontorchef Kristina Bendixen fra Kontoret for Arbejdsmarked og Uddannelse i KL.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Arbejdsmarked


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57