Fjernvarmen bliver dyrere

En ny afgørelse fra Energitilsynet gør, at danske husstande og virksomheder, der modtager fjernvarme, må se frem til stigende priser 

VARME

Af Redaktionen | [email protected]

Prisstigningerne på fjernvarmeregningerne kan blive op til 20 pct. Det er konsekvensen af en ny principiel afgørelse i Energitilsynet, som handler om EnergiGruppen Jylland Varme A/S fra Herning.

Det skyldes, at fjernvarmevirksomhederne kan kræve renter af de værdier, ejerne har investeret. I sommer krævede Energitilsynet, at ejernes ønske om forretning blev nedsat fra 464 mio. kr. til 282 mio. kr.

Energitilsynet har aktuelt ca. 50 ansøgninger liggende fra fjernvarmevirksomheder i København, Århus, Odense og en række andre byer. Afgørelsen vil derfor på sigt berøre hovedparten af danske fjernvarmeforbrugere.

- Der er nu skabt klarhed over et væsentligt element i de økonomiske rammer for fjernvarmevirksomhederne og varmeforbrugerne. Ligesom i Herning-sagen vil vi i vores behandling af de tilbageværende sager lægge vægt på at balancere hensynet til, at fjernvarmevirksomhederne får en rimelig forrentning af kapitalen, og at kunderne får rimelige varmepriser, helt som det er intentionen i lovgivningen på området, siger direktør Finn Dehlbæk, Energitilsynet.

- Vi vil nu sætte fart i vores sagsbehandling, så de ansøgninger, vi aktuelt har inde, kan blive afgjort så hurtigt som muligt. Sagerne er komplicerede, da de består af mange økonomiske delelementer, som der skal tages konkret stilling til. Imidlertid er det i alles interesse, at de beløb, ejerne har til gode hos forbrugerne, bliver konstateret, så de kan blive opkrævet - både af hensyn til kunderne og af hensyn til virksomhederne, siger Finn Dehlbæk. 

Energitilsynet vil sikre, at forrentningen bliver regnet ind i varmeprisen på en rimelig måde. 

tsp

 

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet