Kommunen.dk
MENU
Billede

Et bandeord, en lur, en tår cola?

Et bandeord, en lur, en tår cola?

Den gode opførsel i byrådssalen bliver indimellem udfordret, når nogen vil tage billeder til sin Facebook-profil eller sige ‘sgu’ fra talerstolen. Men det giver faktisk god mening, at der hersker en vis højtidelighed omkring byrådsmødet – for borgernes og demokratiets skyld.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

I 1974 satte en ung Ole Pilgaard sig for første gang til rette i byrådssalen i Brædstrup for Fremskridtspartiet. Han var iført jakkesæt og bindeslips. Det var dresscode. Sådan gjorde man. Samme år trak et nyvalgt byrådsmedlem overskrifter for at amme sit barn under et møde i Københavns Borgerrepræsentation. Tine Schmedes, der var valgt for Kvindelisten, blev af overborgmester Urban Hansen bedt om at forlade salen. Med sin søn på armen forsøger Tine Schmedes forgæves at overbevise overborgmesteren om, at hun bør blive i salen.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.