Politik fra rødderne
Venligboerne er et af Jane Sandbergs eksempler på et fællesskab, der har bredt sig til hele landet.
Foto: Nils Meilvang, Ritzau Scanpix

Entreprenørerne er derude

Tidligere kommunaldirektør Ole Have Jørgensen anmelder Jane Sandbergs bog om fællesskaber, 'Come together'.

 boganmeldelse

Af Ole Have Jørgensen | [email protected]

Jane Sandberg, der er direktør for Enigma - Museum for post, tele & kommunikation, har skrevet en lille og i virkeligheden hyggelig og konstruktiv bog om eksempler på nye og lidt anderledes fællesskaber i Danmark. 24 historier om konkrete fællesskaber fra Digipippi til Mænds Mødesteder.

Nogle projekter er inspireret af tilsvarende projekter i udlandet, andre vokset ud  af  en lokal ide, nogle er rene græsrodsaktiviteter, andre begynder at ligne organisationer.

Der er helt lokale projekter som De Ærøske Vinterbadere, mens et eksempel som Venligboerne har udviklet sig fra en lokal ide i Hjørring til et landsdækkende projekt med 150.000 deltagere.

Historierne bygger på interviews, og Jane Sandberg prøver at trække inspiration og gode råd ud af de enkelte  projekter.  Forudsigeligt stritter de gode råd i mange retninger, for eksempel fra 'man skal bare gå i gang' over 'man skal granske sine motiver' til 'man skal have et stærkt og klart mål'.

Der tales ofte om, at  Danmark  mangler iværksættere, men de 24 historier emmer  af virkelyst og iværksættertrang. Iværksættertemaet i sociale fællesskaber bliver bare ofte overset, fordi projekterne ikke ender med en stor bil og villa på Strandvejen.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Bøger

Kultur


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57