En politisk instruktør træder frem på scenen

Som chef for Socialdemokraternes Analyse- og Informationsafdeling har Bjarne Fog Corydon været vant til at bevæge sig bag kulisserne på Christiansborg. Nu træder han frem som en sikker kandidat til Folketinget med en ministerpost i udsigt.

Ugens uundgåelige

Af Kim Rosenkilde Nielsen | [email protected]

Hvornår stod det klart for dig, at du ville træde frem i det politiske rampelys og gå efter en plads i Folketinget?

Det er ikke særlig lang tid siden. Det sker i starten af juni, da jeg får en henvendelse fra kredsbestyrelsen i Esbjerg i anledning af, at Kim Mortensen ikke stiller op der (fordi han skiftede sin politiske karriere ud med et job som direktør for Dansk Fjernvarme, red.), og de skulle finde en ny folketingskandidat. 

Det er faktisk meget nyt og for så vidt ikke en ide, jeg selv har fået, men det sker på baggrund af en henvendelse fra Esbjerg. 

Det er suverænt en beslutning og initiativ.

Du betegnes populært som Socialdemokreternes bedst bevarede hemmelighed. Kan du genkende dig selv i den beskrivelse?

Det er jo sådan en populær vending. Men der er jo det gran af sandhed i, at jeg helt bevidst ikke har søgt offentlig opmærksomhed med det job, jeg har haft. Med de funktioner jeg har, er der jo en risiko for at blive eksponeret på en måde, der ikke gavner partiet. Så det har jeg bevidst holdt mig langt væk fra.

Du er blevet spået en post som en fremtidig skatteminister – er det et sandsynlig scenarie, hvis I vinder valget?

Det er vist mest et udtryk for mavefornemmelse hos de mennesker, der gætter løs på, hvad der skal ske, mere end det er baseret på egentlige kilder eller informationer. Og det er da også fair nok, for det er da et interessant spørgsmål. Men man skal ikke lige meget mere i det, end der er tale om gætterier.

Du er cand.scient.pol fra Aarhus Universitet og har været aktiv i Frit Forum, og så har du haft et særligt forhold til Auken lige som andre fra det socialdemokratiske miljø i Aarhus – Dan Jørgensen og Lars Midtiby. 

Også både folketingskandidaterne Nicolai Wammen, Jens Joel og Wammens afløser Jacob Bundsgaard kommer fra samme miljø. 

Er det en Aarhus-bande, der nu er ved at sætte sig på toppen af Socialdemokratiet?

Der er ikke tale om nogen sammensværgelse eller et kup, hvis det er det, du mener. Vi repræsenterer ikke en særlig fløj inden for partiet. 

Men det er da rigtigt, at vi er en generation af mennesker, som kender hinanden fra vores tilknytning til den kultur, der er med at være socialdemokrat og at have læst statskundskab i Aarhus.

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet