Kommunen.dk
MENU
Det er jo helt absurd, at vi kun har 12 kvindelige borgmestre ud af 98. Det er et ekstremt skævvredet billede i forhold til verden derude, og det er langt bagefter udviklingen i forhold til politik på nationalt plan, hvor vi jo har en kvindelig statsminister, siger direktør for Kvinfo Nina Groes. Foto: Polfoto
”Det er jo helt absurd, at vi kun har 12 kvindelige borgmestre ud af 98. Det er et ekstremt skævvredet billede i forhold til verden derude, og det er langt bagefter udviklingen i forhold til politik på nationalt plan, hvor vi jo har en kvindelig statsminister,” siger direktør for Kvinfo Nina Groes. Foto: Polfoto

En borgmester har da et Y-kromosom

En borgmester har da et Y-kromosom

100 år efter, at kvinder fik stemmeret, er der færre kvinder i byrådene, end der har været i næsten 10 år. Kun hver ottende borgmester er kvinde.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

De sidder for bordenden ved forhandlinger i kommunens økonomiudvalg, og hvis man er rigtig heldig, har de bryster. Men man skal være meget heldig, for kun hver ottende borgmester er kvinde.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.