Politik fra rødderne

IKEA er en af de virksomheder, der benytter sig af Luxembourg-finten. Foto: Polfoto
IKEA er en af de virksomheder, der benytter sig af ”Luxembourg-finten”. Foto: Polfoto

EL får stor opbakning til bekæmpelse af skattely

Enhedslistens Vibeke Syppli Enrum havde ikke forventet så stor opbakning til sit forslag om bekæmpelse af skattely, som hun fik. Nu vil erhvervsministeren gå til EU-Kommissionen med problemstillingen.

 syddanmark

Af Ronja Pilgaard | [email protected]

Først stod den sydfynske politiker, Enhedslistens Vibeke Syppli Enrum, alene med sit krav om, at Region Syddanmark ”ikke skal handle med, købe varer fra eller på anden måde samarbejde med de selskaber, der har benyttet sig af den såkaldte Luxembourg-finte for at undgå at betale skat i de lande, hvor pengene er tjent, herunder Danmark”.

Men forslaget mødte stor opbakning i regionsrådet, som med et overvældende flertal, 40 ud af 41 politikere, nu har bedt Danske Regioner om at undersøge muligheden for at lave fælles retningslinjer for regionernes indkøbspolitik – så vidt det er lovligt.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Bøger

EU

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57