Politik fra rødderne

Eksperter: Pas på dyre OPP-fristelser

Pensionsselskaberne tripper for at investere milliarder i statslig infrastruktur. Men eksperter kalder finansieringsmetoden dyr og ekstremt ineffektiv.

 kortsigtet

Af Laura Fischer Larsen | [email protected]

Med en formue på omtrent 150 procent af det danske BNP og et kritisk behov for faste investeringer står pensionskasserne på spring for at skyde milliarder i de kommende års statslige infrastrukturprojekter.

Danmark står over for investeringer for 340 milliarder i infrastruktur over de næste ti år, herunder 27,5 millarder til elektrificering af jernbanen via regeringsudspillet Togfonden DK. Regeringen har ikke lagt op til en OPP-finansiering, men er i regeringsgrundlaget positiv over for flere OPP-samarbejder. Venstre har desuden længe talt for øget brug af OPP og mener, pensionskassernes milliarder har en rolle at spille i finansieringen af togdriften.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57