Kommunen.dk
MENU
Politikere tænke på vælgernes perspektiv hver gang de foretager sig noget. Ellers kan der, ifølge Trine Nebel, blive koldt på toppen.
Politikere tænke på vælgernes perspektiv hver gang de foretager sig noget. Ellers kan der, ifølge Trine Nebel, blive koldt på toppen.
Foto: Ole Rode Jensen

Ekspert: “Møgsager er som at have en flåt siddende”

Ekspert: “Møgsager er som at have en flåt siddende”

Hvis en politiker får en møgsag på nakken, skal man være hurtig til at anerkende, at der er et problem, og gøre alt for at få det løst, siger ekspert i kommunikation.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Det kan have konsekvenser for politikeres image, hvis de ikke er fokuserede på at gøre noget ved dårlig omtale eller eventuelle møgsager. Uden den rette behandling kan sådanne sager i værste fald føre til ‘politisk død’.

Det mener ekspert i retorik og kommunikation, Trine Nebel. Hun er underviser på kommunikationsuddannelsen på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, hvor hun bruger ‘skovflåts-modellen’ til at illustrere faren ved ikke at lave skadekontrol ved møgsager:

- Når politikere bevæger sig i det politiske landskab, kan ting, de siger eller gør, være med til, at de får en omtale-flåt på sig. Det betyder, at man har en sag, der giver dårlig omtale blandt medier og vælgere. Hvis den dårlige omtale får lov til at blive på politikeren, uden at han eller hun gør nok for at fjerne den, kan det, ligesom med flåter, give store problemer og i ekstreme tilfælde føre til døden, siger Trine Nebel.

Det seneste eksempel på dårlig håndtering af en møgsag kan, ifølge Trine Nebel, ses i sagen om Anna Mee Allerslev (R), der trak sig både som borgmester og spidskandidat for Det Radikale Venstre.

- Hun må forlade københavnsk politik, fordi hendes omdømme er blevet ødelagt, og hun mistede støtten fra sine partifæller. Ingen udefra ved lige så meget om sagen som dem inde på rådhuset. Men de ting, vælgerne har kendt til - det gratis leje af rådhussalen, de 84 spørgsmål til embedsværket og sagen om byggetilladelser til hendes private ven, har tegnet et dårligt billede af hende. Og det ligner ikke, at hun tog det alvorligt, siger Trine Nebel.

Vælgernes perspektiv
Hvis man vil undgå møgsager og omtale-flåter, handler det først og fremmest om fremtoning. Ifølge Trine Nebel er det så simpelt som at opføre sig på den måde, som man gerne vil have, vælgerne skal opfatte en.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.