Kommunen.dk
MENU
Egedal har taget flere skridt mod afbureaukratisering og nærhedsledelse med frihed til at tage lokale beslutninger uden snævre bånd fra rigide regler. Kommunaldirektør Christine Brochdorf har stået i spidsen for forandringerne,  og mener ikke, kommunerne behøver vente på nye love, for at komme igang med processsen - mange af selvskabte begrænsninger og overflødige regler er i bogstaveligt forstand til at lade gå op i røg-
Egedal har taget flere skridt mod afbureaukratisering og nærhedsledelse med frihed til at tage lokale beslutninger uden snævre bånd fra rigide regler. Kommunaldirektør Christine Brochdorf har stået i spidsen for forandringerne, og mener ikke, kommunerne behøver vente på nye love, for at komme igang med processsen - mange af selvskabte begrænsninger og overflødige regler er i bogstaveligt forstand til at lade gå op i røg-
Foto: Philip Davali, Ritzau Scanpix

Drop ventetiden - tag bare fat på afbureaukratiseringen her og nu!

Drop ventetiden - tag bare fat på afbureaukratiseringen her og nu!

Christine Brochdorf har indført ledelsesevaluering, orlovsfrihed, tværgående sagsbehandling og afbureaukratisering i Egedal Kommune uden at vente på nærhedsreform eller frikommuneforsøg.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

I årtier har politikere fra begge fløje talt om bureaukrati, silotænkning og overstyring i det offentlige. Senest har regeringen først frisat syv kommuner – og senere alle 98 kommuner – til at finde velfærdsløsninger. Resultaterne fra de første syv er positive, men der er stadig lang vej til, at regeljunglen bliver trimmet ned. 

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.