Politik fra rødderne

DF fejrer 18-årsfødselsdag med første borgmesterpost

Kristian Thulesen Dahl har som formand gjort Dansk Folkeparti til et mere helstøbt parti. Det mundede ud i DF’ernes hidtil bedste kommunalvalg, mener ledende medlemmer af partiet.

 kommunalvalg 2013

Af Peter Christian Nielsen | [email protected]

René Christensen er den flinkeste mand på Falster. Det er det indtryk, man får, når man taler med byrådspolitikere i Guldborgsund Kommune. Dansk Folkepartis lille skæggede finansordfører var inden kommunalvalget udråbt som et af pianisternes bedste bud på en borgmester, men det endte i en fuser for René Christensen trods et kanonvalg med over 6000 personlige stemmer og 22,1 procent til DF i Guldborgsund.

KV13 har dog understreget, at Dansk Folkeparti har brudt den forbandelse, som har hvilet over partiet ved kommunal- og regionsrådsvalg. Partiets første borgmesterpost blev sikret i København af Carl Christian Ebbesen, mens DF på landsplan gik frem fra 8,1 procent i 2009 til 10,1 procent ved dette valg. Dermed nærmer partiet sig hastigt resultatet fra folketingsvalget i 2011, hvor 12,3 procent af danskerne satte kryds ved DF.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57